Αφαίρεση τατουάζ

Γίνεται αφαίρεση τατουάζ;

Το τατουάζ είναι ένα ανεξίτηλο σημάδι στο ανθρώπινο σώμα και γίνεται με την πρόθεση να παραμείνει για πάντα. Όμως αρκετοί άνθρωποι, για επαγγελματικούς, κοινωνικούς ή προσωπικούς λόγους επιθυμούν να κάνουν αφαίρεση τατουάζ κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τη λύση τη δίνει η εφαρμογή ειδικών laser που έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν τους κόκκους της χρωστικής ενός τατουάζ. Οι χειρουργικές και χημικές μέθοδοι που εφαρμόζονταν στο παρελθόν για την αφαίρεση τατουάζ, δεν είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα καθώς δημιουργούσαν μόνιμες αντιαισθητικές ουλές ή μουντζούρες.

Ποια είναι η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ;

Τα laser είναι δέσμες φωτός που χάρη στην ενέργεια που μεταφέρουν καταστρέφουν τους κόκκους της χρωστικής ουσίας του τατουάζ, οι οποίοι αποβάλλονται από τα κύτταρα του αμυντικού μας συστήματος.  Η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ έχει διάρκεια που εξαρτάται από το μέγεθός του. Για μικρά τατουάζ μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 20 λεπτά. Για την αφαίρεση ενός τατουάζ απαιτούνται περίπου 4-6 συνεδρίες, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί διάστημα ενός μήνα.  Για την αφαίρεση κάθε χρώματος υπάρχει ειδικό laser και πιο δύσκολα αφαιρούνται το πράσινο και το κίτρινο, ενώ πιο εύκολα αφαιρούνται το μαύρο, το καφέ και το κόκκινο.

Η εφαρμογή του laser δεν είναι τελείως ανώδυνη αλλά με τοπική χρήση αναισθητικού ο ασθενής δεν έχει ενοχλήσεις.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της αφαίρεσης τατουάζ με laser;

Μετά την εφαρμογή του laser, απομακρύνεται η επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος και δημιουργείται ένα μικρό ξεφλούδισμα σαν έγκαυμα. Ο δερματολόγος συνιστά να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και δίνει οδηγίες για την περιποίηση της περιοχής. Μετά την αφαίρεση τατουάζ, αναλόγως της περίπτωσης, μπορεί να χορηγηθεί αντιβιοτική κρέμα για προφύλαξη έναντι των μικροβίων.

Εφόσον ο δερματολόγος που θα εφαρμόσει το laser είναι έμπειρος, τα αποτελέσματα αφαίρεσης τατουάζ είναι πολύ ικανοποιητικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο