Υαλουρονικό οξύ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας που  παράγεται από τους ινοβλάστες. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς και με αυτό τον τρόπο να ενισχύει την ενυδάτωσή του. Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ μειώνεται με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων, τη μείωση του όγκου των χειλέων καθώς και την όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου.

Πρόκειται για την πιο ασφαλή, ανώδυνη και με τον πλέον φυσικό τρόπο θεραπεία αποκατάστασης των ρυτίδων.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο κρυσταλλικό gel το οποίο ενίεται στο δέρμα. Το gel είναι φιλικό προς τους ιστούς και προσομοιάζει εξαιρετικά το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα μας.

Ελαττώνει αποτελεσματικά την εμφάνιση ανεπιθύμητων ρυτίδων, διατηρεί το περίγραμμα του προσώπου, προσφέρει όγκο και να αναζωογονεί το δέρμα.

Ποιο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούμε στο ιατρείο;

Αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να γίνεται από όλους τους ασθενείς προκειμένου να είναι σίγουροι για την ασφάλεια τους, την διάρκεια αλλά και την φυσική όψη του αποτελέσματος.

Το υαλουρονικό οξύ το οποίο χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι κυρίως το Juviderm, Aμερικάνικης προελεύσεως.Είναι η πιο εξελιγμένη πρόταση της επιστημονικής κοινότητας στο χώρο των εμφυτευμάτων, καθώς δεν εμπεριέχει ζωικές ουσίες και τοξίνες και συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων.

Αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό μας χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο σώμα.Χρησιμοποιούμε επίσης και άλλες επίσημες εταιρείες υαλουρονικών οξέων όπως τα προιόντα Restylane και Filorga..

Πώς χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιούνται στην ενέσιμη θεραπεία αντιγήρανσης είναι ιδανικά για το «γέμισμα» ρυτίδων που έχουν ήδη σχηματιστεί, σε σημεία όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες, το μεσόφρυο, στα μάτια , γύρω από το στόμα, καθώς και στις ουλές ακμής. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των ζυγωματικών και το γέμισμα των χειλιών.

Πώς εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ εγχύεται κάτω από την επιδερμίδα με μία πολύ λεπτή βελόνα, όπου γίνεται αποκατάσταση του ελλείμματος και το πρόσωπο αποκτά πάλι τον όγκο που έχει χάσει. Δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Μετά τη θεραπεία παρατηρείται μικρό ερύθρυμα στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις, το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι άμεσα ορατά και διαρκούν πάνω από  ένα χρόνο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο