Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Ιδρώτας στις μασχάλες, στα πέλματα, στις παλάμες

Skinmed Dermatology & Laser > Δερματολογία > Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Υπεριδρωσία είναι η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες συγκριτικά με αυτή που απαιτείται για τη θερμορύθμιση του σώματος. Αυξημένη εφίδρωση μπορεί να παρουσιάζεται επίσης κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, π.χ. όταν βρίσκεται κάποιος σε μεγάλη ένταση, στρες. Η υπερπαραγωγή του ιδρώτα, όμως, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των ασθενών και συχνά τους προκαλεί άγχος και αίσθημα ντροπής.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι υπεριδρωσίας: η πρωτοπαθής και η γενικευμένη. Η πρωτοπαθής είναι ιδιοπαθής και επηρεάζει κυρίως τις παλάμες, τα πέλματα και τις μασχάλες.

Για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας η Δρ. Γραμματική Μαργαρώνη εφαρμόζει την ενέσιμη θεραπεία με Botox, για τον ιδρώτα σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα. Η θεραπεία για την υπεριδρωσία με Botox έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια για τη μείωση της εφίδρωσης στις μασχάλες, τα πέλματα και τις παλάμες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι γύρω στους 6 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση.

Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Το Botox δρα έμμεσα στους ιδρωτοποιούς αδένες, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ιδρώτα της συγκεκριμένης περιοχής με αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή του. Δεν έχει καμία παρενέργεια και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο