Η Δρ.Μαργαρώνη Γραμματική στο Best in Town Kifissia

Skinmed Dermatology & Laser > Publications > Η Δρ.Μαργαρώνη Γραμματική στο Best in Town Kifissia

Οι νέες τάσεις στην Αισθητική Ιατρική

  • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει την τονικότητά του και γίνεται λεπτότερο.Οι μύες γίνονται πιο χαλαροί. Κάθε λιπώδες διαμέρισμα στο δέρμα αναπτύσεται αυτόνομα  και διαχωρίζεται από τα παρακείμενα σχηματίζοντας κοιλότητες και πτυχώσεις. Οι οφθαλμικές κόχγες διευρίνονται και απομακρύνονται.

Το νέο υαλουρονικο ματιων είναι ειδικά προσαρμοσμένο για τη θεραπεία των κύκλων και των αυλάκων των ματιών. Η ελαστικότητα είναι τέλεια σχεδιασμένη για το ασφαλές γέμισμα της περιοχής γύρω από τα μάτια και εξασφαλίζει  εύκολη και ανώδυνη διάχυση και πλήρως ελεγχόμενη τοποθέτηση του υαλουρονικου.

Ενδείκνυται για τη θεραπεία των κύκλων στα μάτια , την οριζόντια αύλακα κάτω από τα μάτια και τις μικρού μεγέθους περιοθφαλμικές «σακούλες».

Το υαλουργικό ματιών περιέχει εκτός από υαλουρονικό οξύ, 8 είδη αμινοξέων και 3 είδη αντιοξειδωτικών.

Τα αμινοξέα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι αναγκαία για την αναδιάρθρωση και την αναγέννηση των κυττάρων και τα αντιοξειδωτικά για την προστασία τους, ενώ το υαλουρονικό οξύ αντικαθιστά την απώλεια του όγκου και βελτιώνει την ενυδάτωση τουδέρματος.
Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η διάρκεια αποτελέσματος είναι  ένα (1) έτος.

Το νέο υλικό είναι ήδη διαθέσιμο στην κλινική μας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά .

  • Female Rejuvenation (μη χειρουργική αναζωογόνηση των γεννητικών οργάνων)

Καινοτόμο υαλουρονικο οξύ, τώρα δίνει λύσεις και στη γεννητική περιοχή. Οι εταιρείες αρχίσαν να λανσάρουν εξειδικευμένα προϊόντα. Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση του χαμένου όγκου των μεγάλων χειλέων του αιδοίου Το υαλουρονικό οξύ δίνει μηχανική υποστήριξη στις ίνες κολλαγόνου, ενισχύει τον ιστό. Με αυτόν τον μηχανισμό συμβάλλει στη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα των ιστών.

Τι αλλαγές παρουσιάζονται με την πάροδο του χρόνου στα γυναικεία εξωτερικά γεννητικά όργανα; Εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, όπως και το υπόλοιπο σώμα;

Στις γυναίκες, όσο πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση, παρατηρείται απώλεια της ελαστικότητας, μείωση της λίπανσης, χαλάρωση και σταδιακή απώλεια του όγκου και της σφριγηλότητας των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Η αιδοιοκολπική ατροφία προκαλεί ξηρότητα, κνησμό, ενόχληση, πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Φυσικά, και ο τρόπος ζωής, το κάπνισμα και η κακή διατροφή επηρεάζουν την ποιότητα του κολλαγόνου της περιοχής.

Πώς βλέπετε τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τη γήρανση;

Ως και πρόσφατα ήταν ένα θέμα ταμπού. Οι μελέτες δείχνουν ότι μόνο το 14% των γυναικών αναφέρει το πρόβλημα στον γιατρό, ενώ το 60% δεν το συζητά ποτέ με κανέναν! Καταλαβαίνουμε όμως ότι, εκτός από το αισθητικό, το κυριότερο πρόβλημα είναι το λειτουργικό. Και οι δύο αυτές συνισταμένες επηρεάζουν την ψυχολογία της γυναίκας και τη σχέση με τον σύντροφό της

Έχουμε λοιπόν ως νέο trend τις μη χειρουργικές θεραπείες αναζωογόνησης των γεννητικών οργάνων, που βοηθούν τις γυναίκες να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους. Πότε και από πού ξεκίνησε αυτή η τάση;

Το trend αυτό δημιουργήθηκε από την ανάγκη και το δικαίωμα κάθε γυναίκας να αισθάνεται άνετα με τον εαυτό της και να παραμένει ενεργή στο παιχνίδι της ζωής. Με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, η γυναίκα περνά το 40% του χρόνου ζωής της μετά την εμμηνόπαυση. Σήμερα μια γυναίκα 50 ετών είναι νέα, όμορφη, ποθητή, δραστήρια και δημιουργική. Η εξέλιξη των ιατρικών μεθόδων και της τεχνολογίας συνεπικουρεί στην αντιγήρανση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, προσφέροντας μη χειρουργικές, προσιτές, ανώδυνες επεμβάσεις..

Πόσο ανώδυνες, εύκολες και ασφαλείς είναι οι επεμβάσεις αυτές; Φαντάζομαι ότι πολλές γυναίκες θα θέλουν να δοκιμάσουν μια τέτοια αισθητική ανανέωση, αλλά ίσως έχουν αμφιβολίες λόγω της ευαισθησίας της περιοχής.

Οι μη χειρουργικές θεραπείες αναζωογόνησης γεννητικών οργάνων κατατάσσονται στις «lunchtime treatments». Γίνονται στο ιατρείο, απαιτείται λίγος χρόνος, χρησιμοποιείται μόνο τοπική αναισθησία και είναι πολύ ασφαλείς.

  • ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ (ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ-ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΑΛΛΙΑ-ΑΡΑΙΩΣΗ)

Ένα νέο επαναστατικό προϊόν το οποίο για πρώτη φορά συνδυάζει βλαστικά κύτταρα εμπλουτισμένα με αυξητικούς παράγοντες.

Ενυδατώνει, θρέφει και βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Προωθεί την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και αναζωογονεί τους θύλακες των τριχών. Προκαλεί την ανάπτυξη των τριχών με την αύξηση του μεγέθους του θύλακα της τρίχας και σταματά την απώλεια μαλλιών.

Το καινούργιο προϊόν περιέχει πέντε είδη πεπτιδίων και βλαστικά κύτταρα που ο συνδυασμός αυτός προάγει την παραγωγή νεων τριχων και ενισχύει το τριχικο θύλακα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο