Αντιμετώπιση ραγάδων

Skinmed Dermatology & Laser > Θεραπείες Προσώπου > Αντιμετώπιση ραγάδων

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι ουλές που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα.  Δημιουργούνται μετά από αύξηση του σωματικού βάρους, απότομη αύξηση ύψους κατά την εφηβεία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η μορφή των ραγάδων είναι χαρακτηριστική καθώς εμφανίζονται γραμμώσεις στην επιφάνεια του δέρματος οι οποίες στην αρχή έχουν ερυθρό χρώμα, ενώ σταδιακά αποχρωματίζονται μέχρις ότου καταλήξουν σε ανοιχτότερο τόνο από αυτόν του φυσιολογικού δέρματος.

Η αντιμετώπιση των ραγάδων είναι πιο επιτυχής εφόσον έχουν ακόμα ερυθρό χρώμα, ενώ η όψη τους βελτιώνεται σημαντικά και στις περιπτώσεις που έχουν αποχρωματιστεί, εφόσον εφαρμοσθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Ποιές είναι οι πιο σύγχρονες μέθοδοι στην αντιμετώπιση των ραγάδων;

Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων είναι ο συνδυασμός Fractional Laser και PRP

που εφαρμόζεται στην SKIN MED  για την αναδόμηση της επιδερμίδας. Το fraxel laser  θεωρείται η πιο σύγχρονη λύση για την αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας, καθώς πρόκειται για laser τελευταίας τεχνολογίας το οποίο έχει εγκριθεί και από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA).

Τα πλεονεκτήματα του fraxel laser είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές του σώματος με ευαίσθητο δέρμα, καθώς δεν βλάπτει τις δομές του δερματικού ιστού. Στην αντιμετώπιση των ραγάδων το fraxel laser παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, σε αντίθεση με τις άλλες μεθόδους που είχαν φτωχά αποτελέσματα. Το fraxel laser στοχεύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, διεγείροντας τα κύτταρα που παράγουν το κολλαγόνο, χωρίς να προκαλείται επιφανειακή βλάβη.

Ποια είναι τα αποτελέσματα συνεδριών fraxel laser στην αντιμετώπιση των ραγάδων;

Το fraxel laser εξαφανίζει τις ραγάδες ξαναδημιουργώντας καινούριο υγιές δέρμα κάτω από την επιδερμίδα. Παράγει χιλιάδες μικροδέσμες laser η οποίες δημιουργούν μικροσκοπικές βαθιές στήλες ανάπλασης, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μηχανισμός ανάπλασης του δέρματος.

Για την αντιμετώπιση των ραγάδων ερυθρού χρώματος, συνιστάται η άμεση εφαρμογή του fraxel laser που μπορεί να τις εξαφανίσει τελείως σε 3 με 4 θεραπείες.  Αν οι ραγάδες είναι λευκές απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών μέχρι την εξαφάνισή τους και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο