Μεσοθεραπεία σύσφιξης

Skinmed Dermatology & Laser > Θεραπείες Σώματος > Μεσοθεραπεία σύσφιξης

 

Η μεσοθεραπεία σύσφιξης γίνεται σε περιοχές του σώματος όπως οι γλουτοί, η κοιλιά,  οι μηροί, η έσω επιφάνεια των βραχιόνων αλλά και το ντεκολτέ και τα γόνατα, που εμφανίζουν συχνά επιδερμική χαλάρωση και ρυτίδες λόγω της ηλικίας, της μείωσης των αποθεμάτων κολλαγόνου, της κακής ενυδάτωσης των ιστών αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής που χαρακτηρίζεται από μειωμένη σωματική δραστηριότητα.

Στόχος της μεσοθεραπείας είναι να μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες που δεν μπορούν να φτάσουν με μια απλή εφαρμογή τοπικής κρέμας. Τα διαλύματα μεσοθεραπείας περιέχουν ένα κοκτέιλ ουσιών που κάνουν σύσφιξη, όπως καρνιτίνη, καφείνη, εκχυλίσματα φυτών, διάφορα αμινοξέα, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, πολυβιταμινούχα σκευάσματα, υαλουρονικό οξύ, συνένζυμα κ.α. τα οποία παρασκευάζονται στο εργαστήριο και βρίσκονται σε στείρα φιαλίδια.

Η μεσοθεραπεία σύσφιξης είναι μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη εφαρμογή (διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά) και βελτιώνει τη σύσταση της επιδερμίδας, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία πιο επεμβατικών μεθόδων. Είναι σχεδόν ανώδυνη και χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες για τον οργανισμό. Μετά την θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί ήπιος ερεθισμός της περιοχής, όπως επίσης και μικρές μελανιές / εκχυμώσεις που υποχωρούν άμεσα και είναι απολύτως φυσιολογικές. Τις πρώτες ώρες, μπορεί ακόμη να εμφανιστεί κνησμός και καύσος στην περιοχή, ανάλογα με τα συστατικά της μεσοθεραπείας που θα χρησιμοποιηθούν.  Έτσι μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς να απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα της περιοχής και χωρίς καθόλου περιορισμούς.

Συνιστώνται τουλάχιστον 6-8 συνεδρίες (ανάλογα και με το πρόβλημα)  ανά 10-14 ημέρες για να ολοκληρωθεί το αισθητικό αποτέλεσμα, αν και σταδιακή βελτίωση παρατηρείται και μετά από κάθε μεμονωμένη συνεδρία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο