Ουλές ακμής

Τι είναι η ακμή και οι ουλές ακμής;

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που παρατηρείται κυρίως σε εφήβους αλλά και σε ενηλίκους. Πρόκειται για μια φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων και εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, στο λαιμό, στην πλάτη και στο στήθος. Η ακμή συνήθως παρουσιάζεται  με έντονη λιπαρότητα, μαύρα  ή λευκά  στίγματα (φαγέσωρες), κόκκινα σπυράκια (βλατίδες), σπυράκια με πύον (φλύκταινες) και κύστες. Οι φλύκταινες και οι κύστες  όταν φεύγουν, μπορεί να αφήσουν μόνιμες ουλές. Σημάδια και ουλές ακμής μπορεί να προκύψουν επίσης όταν ο ασθενής πιέζει και ερεθίζει τα σπυράκια.

Πως αντιμετωπίζεται η ακμή και οι ουλές ακμής;

Ανάλογα με το βαθμό βαρύτητας της ακμής ο δερματολόγος θα χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία. Οι μέθοδοι αντιμετώπισης της ακμής είναι οι φαρμακευτικές αγωγές, τα χημικά πήλινγκ ακμής, η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος και το fraxel laser.

Οι αντιαισθητικές και δύσμορφες ουλές ακμής αντιμετωπίζονται με την εφαρμογή του fraxel laser. Το fraxel laser εφαρμόζεται για να εξαφανίσει, ραγάδες, ρυτίδες, σημάδια και ουλές ακμής,  κηλίδες, σε πρόσωπο, λαιμό, στήθος και ράχη. Το fraxel laser είναι σε θέση να θεραπεύει με ακρίβεια χιλιάδες μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος, χρησιμοποιώντας δέσμες laser οι οποίες διεισδύουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να εξαλείψουν τα αλλοιωμένα κύτταρά του. Το fraxel laser περνάει με ασφάλεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, χωρίς να καταστρέφει τις προστατευτικές στιβάδες του δέρματος και ενεργοποιεί το νέο κολλαγόνο. Η θεραπεία ουλών ακμής με fraxel  laser διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος, το οποίο αναπλάθεται  και αναζωογονείται.

Ποια είναι τα αποτελέσματα του fraxel laser στις ουλές ακμής;

Το δέρμα κάθε ασθενούς έχει διαφορετικές ανάγκες με βάση τις συνήθειές του και το ιατρικό του ιστορικό. Η δερματολόγος Δρ. Μαργαρώνη προσαρμόζει τη θεραπεία ουλών ακμής με fraxel laser στις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Μετά την εφαρμογή του fraxel laser τα αποτελέσματα είναι και άμεσα και προοδευτικά. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίας το δέρμα είναι πιο λαμπερό, ενώ η βελτίωση του δέρματος συνεχίζεται τους επόμενους 3 – 6 μήνες καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν τη επούλωση των ουλών ακμής.

Ανάλογα με το πρόβλημα των ουλών ακμής και τις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του ασθενούς, η Δρ. Μαργαρώνη σχεδιάζει εάν η θεραπεία θα είναι επιθετική ή πιο προοδευτική.  Η θεραπεία με fraxel laser είναι σχεδιασμένη για να βοηθάει τον δερματολόγο να έχει τον πλήρη έλεγχο και να την προσαρμόζει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο