Θεραπεία προσώπου PRP

Skinmed Dermatology & Laser > Θεραπείες Προσώπου > Θεραπεία προσώπου PRP

Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) βασίζεται στη χρησιμοποίηση πρωτεϊνών που περιέχονται στο αίμα μας για την ανάπλαση και την επανόρθωση των ατελειών στο δέρμα μας.

Οι πρωτεΐνες αυτές περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, που είναι φυσικά συστατικά του οργανισμού μας με την ιδιότητα να ενισχύουν την ανάπλαση των ιστών.

Τα αιμοπετάλια  περιέχουν αυξητικούς παράγοντες και παράλληλα δρουν ως μεταφορείς τους στις περιοχές όπου κάποιος ιστός έχει υποστεί ζημιά. Η συγκέντρωση των αιμοπεταλίων μας επιτρέπει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών. Το PRP είναι πλάσμα που περιέχει πάνω από 300-350,000 αιμοπετάλια/uL.

Πώς γίνεται η απομόνωση των αυξητικών παραγόντων στη θεραπεία PRP;

Για την απομόνωση των πρωτεϊνών εφαρμόζεται η διαδικασία της φυγοκέντρισης, αφού πάρουμε μια μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή (20 ml).

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος PRP;

Η θεραπεία PRP είναι ιδανική για:

  • Την αναδόμηση του δέρματος: Η έγχυση του πλάσματος στην επιδερμίδα του προσώπου προκαλεί τη διέγερση των ιστών για να δημιουργήσουν νέο κολλαγόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος, καθώς και την εξάλειψη των ρυτίδων και των διεσταλμένων πόρων.
  • Την ενυδάτωση του δέρματος: Η μέθοδος PRP διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν υαλουρονικό οξύ, προκαλώντας την αύξηση της υγρασίας του δέρματος.
  • Την εξάλειψη των ουλών ακμής: Οι αναπλαστικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων βοηθούν την επούλωση των ουλών ακμής, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλό.
  • Την εξάλειψη των δυσχρωμιών: Με την έγχυση του πλάσματος διεγείρονται τα μελανοκύτταρα ώστε να παράγουν μελανίνη ομοιόμορφα. Έτσι το δέρμα παύει να έχει κηλίδες και δυσχρωμίες.
  • Την εξάλειψη των ραγάδων: Οι αναπλαστικές ιδιότητες της θεραπείας PRP είναι χρήσιμες και στην αντιμετώπιση των ραγάδων στο σώμα.

Είναι ασφαλής η θεραπεία PRP;

Η θεραπεία PRP χαρακτηρίζεται ως αυτόλογη θεραπεία, καθώς χρησιμοποιεί συστατικά του ίδιου μας του οργανισμού. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης ή άλλης παρενέργειας. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική και ασφαλή θεραπεία.

Πόσες θεραπείες PRP είναι απαραίτητες και ποια είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων;

Ο αριθμός των θεραπείών PRP που χρειάζονται είναι από 3 μέχρι 6, ανά 15-30 ημέρες. Τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 μήνες έως ένα χρόνο. Η θεραπεία εφαρμόζεται είτε με έγχυση του διαλύματος με ένεση είτε με τη χρήση ειδικού roller και διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Ποιό είναι το κόστος για τη θεραπεία PRP;

Το κόστος για την θεραπεία PRP σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ ξεκινάει απο 200 ευρώ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο