Θεραπεία τριχόπτωσης PRP

Skinmed Dermatology & Laser > Δερματολογία > Θεραπεία τριχόπτωσης PRP

Τι είναι η Θεραπεία PRP Τριχόπτωσης;

Η θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) βασίζεται στη χρησιμοποίηση πρωτεϊνών που περιέχονται στο αίμα μας. Οι πρωτεΐνες αυτές περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, που είναι φυσικά συστατικά του οργανισμού μας με την ιδιότητα να ενισχύουν την ανάπλαση των ιστών.

Τα αιμοπετάλια  περιέχουν αυξητικούς παράγοντες και παράλληλα δρουν ως μεταφορείς τους στις περιοχές όπου κάποιος ιστός έχει υποστεί ζημιά. Η συγκέντρωση των αιμοπεταλίων μας επιτρέπει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών. Το PRP είναι πλάσμα που περιέχει πάνω από 300-350,000 αιμοπετάλια/uL.

 

Πώς γίνεται η απομόνωση των αυξητικών παραγόντων στη θεραπεία PRP;

Για την απομόνωση των πρωτεϊνών εφαρμόζεται η διαδικασία της φυγοκέντρισης, αφού πάρουμε μια μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή (20 ml).

 

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης με θεραπεία PRP

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες με ανδρογενετική και γυροειδή αλωπεκία.

Τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά, ενώ δεν υπάρχουν παρενέργειες, αφού χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του οργανισμού.

 

Η θεραπεία ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων, ενισχύοντας τη φύτρωση νέων μαλλιών. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά, καθώς εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών, ενώ ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα. Η εφαρμογή της γίνεται αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία. Θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες κατά τον πρώτο χρόνο, και στη συνέχεια μία φορά το χρόνο για συντήρηση του αποτελέσματος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο