Γενετικό τεστ για την αλωπεκία (τριχόπτωση)

Το Fagron TrichoTest™ είναι ένα γενετικό τεστ τελευταίας τεχνολογίας μικροσυστοιχιών DNA με περισσότερες από 50 δημοσιευμένες μελέτες να υποστηρίζουν την επιστημονική βάση του.  Εξατομικεύει και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας αναλύοντας 48 γενετικές παραλλαγές στα 13 γονίδια που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι σχετίζονται με την τριχόπτωση.

Γενετική και τριχόπτωση

H αλωπεκία (τριχόπτωση) είναι μια βαθμιαία και πολυπαραγοντική κατάσταση, που καθορίζεται από ένα συνδυασμό τόσο εγγενών (γενετικών), όσο και εξωγενών παραγόντων (διατροφή, άγχος, έλλειψη σιδήρου/βιταμινών/ιχνοστοιχείων, χορήγηση φαρμάκων κλπ). Ειδικότερα στην Ανδρογενετική Αλωπεκία, η βασική αιτία αραίωσης και απώλειας τριχών είναι κληρονομική, δηλαδή σχετίζεται με τα γονίδια και την έκφρασή τους. Με άλλα λόγια, υπάρχουν γονίδια τα οποία μεταβιβάζονται από τους προγόνους μας και τα οποίο προδιαθέτει στην εμφάνιση τριχόπτωσης που ξεκινά δυνητικά και από μικρές ηλικίες.

Εξατομικευμένη θεραπεία της τριχόπτωσης

Προηγμένη, ασφαλής και αξιόπιστη εξατομικευμένη θεραπεία της αλωπεκίας, βασισμένη στο γενετικό προφίλ του ασθενούς και σε κλινικά δεδομένα.

Το Fagron TrichoTest™ είναι ένα γενετικό τεστ τελευταίας τεχνολογίας μικροσυστοιχιών DNA με αποτελεσματικότητα 99.9% κατά τον γενετικό προσδιορισμό. Αναλύονται 48 γενετικές παραλλαγές σε 13 γονίδια που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι σχετίζονται με την τριχόπτωση.

Η εφάπαξ εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή, καθώς χρησιμοποιείται DNA από κύτταρα σιέλου που συλλέγονται από το δερματολόγο με το βαμβακοφόρο στυλεό συλλογής δείγματος (αποστειρωμένη μπατονέτα) από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο).

Έτσι, με το συνδυασμό της ανάλυσης των γενετικών παραγόντων, της κλινικής εξέτασης και του ιατρικού ιστορικού επιτυγχάνεται πλήρη κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη της αλωπεκίας και ο δερματολόγος είναι σε θέση να προτείνει μία ολοκληρωμένη εξατομικευμένη θεραπεία με συγκεκριμένες θεραπευτικές ουσίες που θα είναι πιο αποτελεσματικές και σε δοσολογία προσαρμοσμένη για κάθε ασθενή.

Τα εξατομικευμένα φάρμακα (γαληνικά σκευάσματα) παρασκευάζονται από το φαρμακοποιό σας.

Έχετε δοκιμάσει διάφορες θεραπείες για την τριχόπτωση χωρίς αποτέλεσμα;

Πλεονεκτήματα Fagron TrichoTest™

  • Επιτρέπει την ακριβή επιλογή των αποτελεσματικότερων δραστικών ουσιών και στην κατάλληλη δοσολογία για τη θεραπεία της τριχόπτωσης για κάθε ασθενή εξατομικευμένα εξοικονομώντας χρόνο και κόστος σε θεραπείες που μπορεί να μην ανταποκριθεί ο ασθενής
  • Είναι μη επεμβατική, αξιόπιστη εξέταση που γίνεται εφάπαξ
  • Χαρακτηρίζεται από αποτελεσματικότητα της τάξεως του 99,9% κατά τον γενετικό προσδιορισμό
  • Χάρη σε ένα δοκιμασμένο αλγόριθμο, για τον οποίο εκκρεμεί ευρεσιτεχνία, επιτυγχάνεται μια εξατομικευμένη θεραπεία μεταξύ ενός συνόλου >175 εκατομμυρίων εναλλακτικών θεραπευτικών αγωγών
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο